петък, 9 март 2012 г.

Трите чуки и Копрен зимно

Първоначалният план, който гласяхме със Славейко беше Миджур с преспиване на х.Горски рай. В последния момент обаче, се оказа че хижата не работи заради снега и се наложи аварийно да избираме друг маршрут. Жоро предложи Копрен. Тони добави Трите чуки, след което допълни "Имайте предвид, че Трите чуки ще са тегави зимата".
Съботният ден мина в път, хапване, пийване и търсене на една пещера над Бели Мел, която така и не намерихме. Снимките още не съм ги разтикал обаче.
В неделя сутринта тръгнахме рано, малко след 7. Времето беше страхотно, дори го нямаше давания според прогнозите вятър. Снегът беше идеален за ходене със снегоходките.
В началото вървяхме на северозапад по (или по-скоро над, защото пътя беше под снега и на места изобщо не личеше) пътя за Чипровци.
След това се отклонихме на запад и се прицелихме към едно далечно, но безопасно за качване на билото ребро.
Току излязохме горе и се разминахме със Стражара, който беше тръгнал от хижа Копрен за Вража глава.
Продължихме към най-ефектната част от маршрута - ръбчетата на чуките.
Ето я и най-острата:
Всъщност по-трудно за минаване от това през чуките беше слизането по заледено-фирнования склон на Копрен, който особено в началото е доста стръмен.


Карта на маршрута:



Останалите снимки

GPS track

8 коментара:

  1. Страхотни снимки в прекрасно време! :) Чуден край е копренският, още са ми пресни спомените от там, въпреки, че ходих преди две години. Водопадите, около с. Копиловци по Копренската екопътека са магично място, особено в ранна пролет. Дано на пролет се организираме и повторим упражнението там :).

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте, с какво устройство е правен трака ?

    ОтговорИзтриване
  3. Garmin GPSMAP 62s. Има ли проблем с трака?

    ОтговорИзтриване
  4. Мартине, вие качвахте ли се до Копрен и чуките? Иначе екопътеките наистина са много ефектни, но вече отиват към пълно разпадане.

    ОтговорИзтриване
  5. Не, никакъв ... просто от много време се опитвам да си харесам навигатор. Спрял съм се на Dakota 20, 60CSX... Може ли да препоръчате някой ...

    ОтговорИзтриване
  6. 60CSX е безспорна класика, много надежден. Преди имах такъв и бях много доволен, но го изпуснах лошо и му спуках дисплея. 62s е следващия модел, с по-мощен процесор, по мазен дисплей, триосов компас, също много добър. За Дакотата нямам лични впечатления.

    ОтговорИзтриване
  7. Не се качихме, но ще опитаме на пролет, хем ще повторим екопътеката. Относно разпадането и нямам думи, никой не бутва една дъска да закове по вече разпадналите се мостчета.

    ОтговорИзтриване
  8. Жестоко ! Много яка идея и осъществяване.

    п.с. Снимките с пикелите разбиват :)))

    ОтговорИзтриване