неделя, 27 февруари 2022 г.

Към 300 излязоха

 Има нещо сладко в това да отлагаш тръгването макар че нищо вече не те задържа.

Тръгнах най-накрая. Валеше си, но километър след километър дъждът се засилваше. Бях му казал традиционно на гугълмапса да избягва таксите. Изходът от магистралата след Кавала, където според навигацията трябваше да се евакуирам се оказа затворен. На следващия ме чакаше патарина 😀 Но пък заради това минах през един интересен, рязък проход, ето този:

В горната част термометърът показваше 5 градуса и сякаш снежинки започнаха да се лепят на предното стъкло.
Всъщност ето я и картата на цялото придвижване. Линк към трака.

Отказах се от Астровалта най-вече заради коментарите в паркфорнайт за разбити бусове и крадци.
От паркфорнайт си набелязах място в Йерисос. Оказа се на пристанището, отворено към морете. Духаше наистина брутално, ПЕжо се клатеше.
Продължих надолу по ръкава на Атон. Атон не беше дружелюбен атол (at all). Стигнах до Урануполи и след него по един полу черен път. Не ставаше и там.
Тръгнах обратно. Скоро щеше да се стъмни. Трябваше да е нещо на западните склонове заради вятъра. Плажът Девилики беше на 20 и няколко километра, но отговаряше на условието и 
също куп петици имаше като рейтинг. Газ натам!
Разклонът е в Гумати, има табела 7 км. Следва спускане до реката, която беше придошла  и нямаше мост, само циментиран брод.

Сега съм встрани от брода между дърветата. Цялото пътуване надувах парното на макс, за да се отвърне вътре, но вече започва да изстива. Ще остана тук през нощта. Ако интернеда позволи, може и да работя утре от тук, иначе ще трябва рано и спешно да търся по-добър обхват.


3 коментара:

  1. Запасал си голямата гаубица пак:)

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте,
    Споменавате често рейтинг на паркфорнайт локациите. Моля, споделете линк, ако е някакъв форум или пътеводител. Благодаря! dr.anton.todorov.@gmail.com

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. https://park4night.com Популярен и много полезен апп при подобни начинания

      Изтриване