четвъртък, 3 март 2022 г.

Два работни дни


През нощта на паркинга на Кариди изглезе вятър и се чуваше как покривалото на колелото плющи. От време на време бръмваха някакви коли, не знам какво правеха в моето нищо. Всеки път очаквах полицаи да похлопат да ме проверяват. 

Сутринта се яви и един ангажиран "да намалява разходите по бита" човек и понатовари дръвца от плажа.


Захванах се да бачкам рано, за да мога да изляза по обед като се постопли с колелото. Успях да направя едан 30+ километрова обиколка в посока селата на север.


Преместих се привечер на западния бряг на ръкава.


Мястото наистина беше хубаво, марак че още в описанието му обясняваха, как шефът на близката таверна идвал да ги гони, но те не му обърнали внимание и това било ок, щото полицията минала няколко пъти без да ги закача.


Бях почти на ръба, водата се плискаше в краката ми.






На следващия ден отново бях отметнал голяма част от работа до обед.

По обед стана много хубава обиколка с колелото. Бреговете бяха наистина магически и безлюдни по това време на годината. После излязох на главния и път и по него до Неос Мармарас, като идеята бе да се върна по брега, където на картата ми се виждаше път, но не се получи точно така, защото край Неос Мармарас има някакъв тузарски 5 звезден комплес с вход като КПП на поделение и телена ограда като на затвор и не можа да мина.
Наложи се да се връна обратно по главния път донякъде.

ПЕжо имаше рожден ден този ден (една година от паметното първо приспиване под Самарското знаме, сметката за което не ми е дошла още). По този случай попътно щях да мина през Лидъла за бира и друго ако си харесам.

На тръгване от паркинга на Лидл ПЕжо не щя да запали. Изчаках малко и пробвах отново. Този път стана, но въпреки това не беше случка в духа да празника.

По-натам спрях на пикник и с мисълта да го пробвам пак. Този път йок. Да беше акумулатора? Пък аз бях карал досега, нито беше студено, двигаделят беше топъл? 

И точно на този ден ли, бре, ПЕжо?!

След дълги опити все пак запали. Видях на Гугълмапс адрес на някакъв сервиз наблизо и тръгнах натам за да купя нов акумулатор. Не беше сигурно, че проблемът е в акумулатора, но поне този вариант щях да анулирам. За свое успоколение.

130 евра ми излезе. Писах го подарък за рождения ден.



Новата точка беше в самия край на първия ръкав на нос край пристанището до малка църва Св. Никола.
В дъното за фон прозираше Атон.


През нощта излезе вятър. Тропаше по стените и клатеше буса.


Няма коментари:

Публикуване на коментар